esmaspäev, 18. november 2013

jOBS (2013)


 Mida kiiremaks läheb koolis, seda madalamaks langeb motivatsioon ja selle blogi uuendamine jääb soiku. Ei oska arvata kas meile on juba tekkinud regulaarseid lugejaid või mitte, aga selge on see, et nädalas seitset postitust ei ole ilmunud siia juba pikemat aega. Isegi on ennast vahel raske sundida selle kohustusega tegelema olgugi, et ajaliselt läheks kõigest 15 minutit. Kättevõtmise asi... tuleb varuda unustamatu filmi elamus, panna meeleolu loov muusika mängima ja edasi peaks postitus ennast juba ise kirjutama. :)

 Minu tänane kirjutis räägib Steve Jobsi elul põhinevast filmist jOBS. Kes ei tea, siis Steve Jobs oli Apple asutaja ning suur mõtleja Apple firma taga. Revolutsionist, kelleta ei oleks tehnika sellisel tasemel nagu ta praegu on. Seega võimalus selle filmiga heita pilk minevikku ja näha kuidas nii õhukused sülearvutid, nagu tänapäeval, oma juured said... õõvastav on mõelda, et kõigest mõned kümned aastad tagasi ei olnud arvuteid kui selliseid olemaski. Eelkõige arvan, et tulevikus peaks hakkama näitama seda filmi just koolinoortele, et näidata, et kõik ei ole olnud nii nagu on ja tuleb olema ning meie põlvkondki ei ole kasvanud üles nutimaailmas, kuid kuna me oleme veel nii noored, siis oleme selle kiiresti omaks võtnud.


Filmist:  Steve Jobsi eluloofilm jutustab tema hasardist, visadusest ja tahtejõust! Luues Apple’i, muutis Jobs alatiseks maailma! Aus ja kompromissitu film näitab meile erinevaid katkendeid Jobsi elust 40 aasta vältel. Asthon Kutcher peaosas, kes võttis rolli sisseelamist nii tõsiselt, et hakkas kõndima, käituma, riietuma ning toituma sarnaselt Jobsile. Jobs oli fruiterian (toitus suurem osa puuviljadest). Ka selle proovis Kutcher järgi, kuid mingi aja pärast pidi minema haiglasse, sest organismis tekkis defitsiit vajalike toitainete järele.

 Film iseenesest oli hea, kuid päris minu ootustele ei vastanud. Lõpu poole hakkas kõik ühte sulanduma ning ootasin, et nad jõuaksid oma looga lähemale tänapäevale. Tekkis tunne nagu peale 1,5h ja natuke rohkem oleks hakanud aeg otsa saama ning tuli vändata kõik vajalik ühte jutti valmis. Kindlasti soovitan vaadata kõigil Apple'i fanaatikutel ning kõigil, keda vähegi huvitab tehnika ja selle ajalugu.

Hinnang: Sisu - 9/10 Näitlejatöö - 10/10 Film - 8/10

Karoliina

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar